Recordzomer voor Texel

Volgens de cijfers vanaf 2006 heeft VVV Texel in de maanden juli en augustus niet eerder zoveel boekingen gemaakt. Dat is geheel te danken aan het prachtige zomerweer. Vooral juli piekt sterk met maar liefst 30% meer boekingen dan in dezelfde maand vorig jaar. In augustus is 8% meer geboekt. De omzet steeg in juli en augustus met respectievelijk 36% en 10%.

TESO-cijfers
De stijging van het Texelbezoek zorgde uiteraard ook voor een stijging van de vervoerscijfers van TESO. De veerdienst heeft in juli en augustus 7% procent meer voertuigen vervoerd dan vorig jaar en 4,5% meer passagiers.

Nog meer recordmaanden
Ook april en juni zijn qua VVV-boekingen recordmaanden, gerekend over de laatste 8 jaar. De boekingen in mei zijn vrijwel gelijk aan die van vorig jaar. Het eerste kwartaal vormt juist een diepterecord, waarbij het slechte weer een belangrijke rol speelt.

Tot en met de eerste week van september is het aantal VVV-boekingen vergeleken met vorig jaar 4% gestegen. De omzet vertoont een stijging van 2%. Ook ten opzichte van 2011 zijn er tot nu toe meer boekingen gemaakt via de VVV.

Accommodaties
De eerste helft van het jaar waren de boekingen voor alle soorten accommodatie gedaald, behalve voor B&B en kamperen, doordat de gasten kozen voor goedkopere accommodatie. Dankzij de positieve invloed van juli en augustus is tot nu toe echter ook het aantal boekingen van vakantiewoningen gestegen (4%) en is het aantal boekingen van hotels en groepsaccommodaties gelijk gebleven. Wel is de omzet van de hotels en groepsaccommodaties nog steeds lager dan vorig jaar (-3% en -1%).
De stijging van boekingen voor B&B’s werd nog sterker dan die al was (12%). Voor kampeerplaatsen werd tot nu toe 7% meer geboekt via de VVV dan vorig jaar.

De vakantiehuizen zijn op Texel onverminderd populair als accommodatievorm. Evenals vorig jaar zorgden zij tot en met augustus voor 57,4% van alle boekingen.

De leadtime (de tijd tussen boeking en aankomst) is tot nu toe, anders dan je zou verwachten, ten opzichte van vorig jaar met 1 dag toegenomen tot 60 dagen.

Meer informatie: www.texel.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *