Provincie Brabant laat permanente bewoning toe op drie bungalowparken

De Provinciale Staten van Brabant hebben een voorstel goedgekeurd voor een aantal kaartaanpassingen. Hiermee wordt het voor gemeenten mogelijk om bestemmingsplannen te maken waarbij permanente bewoning kan worden toegestaan op respectievelijk de recreatieparken Spranckelaer, Stille Wille en Patersven.

Stille Wille (Google Maps)
Stille Wille (Google Maps)

In het debat dat vooraf ging aan het besluit werd vooral gesproken of het hier om zuiver technische wijzigingen gaat of dat de provincie hiermee een nieuw standpunt inneemt over permanent wonen op recreatieparken. De gedeputeerde concludeerde dat het hier niet gaat om nieuw beleid.

Met dit besluit heeft de provincie het voor de gemeenten Waalwijk Oirschot en Zundert mogelijk gemaakt om de bestemmingsplannen te wijzigen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, dat is aan de gemeente. Bij Omroep Brabant hebben twee gemeenten laten weten wat hun verdere plannen zijn; Oirschot (Stille Wille) is terughoudend met het uitbreiden van het woningarsenaal, en Waalwijk (De Spranckelaar) kijkt al naar de praktische zaken die moeten worden geregeld. Patersven kwam eerder dit jaar in het nieuws door een grote handhavingsactie. Op twitter laat een journalist van Omroep Brabant weten: “Een recreatiepark is Patersven al lang niet meer’.

Bron:
Provincie Brabant
Omroep Brabant

Eén reactie

  1. Eindelijk gaat de provincie inzien dat handhaven niets oplost en alleen maar onrust zaait en te duur is. De woningnood kan door het permanent wonen in recreatiewoningen (met bouwbesluit) een uitstekende oplossing zijn voor bijvoorbeeld senioren (horizontale bejaardenhuizen), starters en alleenstaanden.
    Permanente bewoning en inschrijven in de gemeentelijke GBA geeft gemeenten inzicht in wat er op parken gebeurd. Daarmee worden illegale praktijken voorkomen.
    Inmiddels is dit ook bij andere provincies onderwerp op de agenda’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *