Recreatieondernemer bespaart blijvend veel geld door uitzondering op digitale meldplicht Kadaster

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) gaat blijvend regelen dat recreatieondernemers met eigen grond geen onnodige administratieve lasten ervaren door een meldplicht bij graven of het verplicht digitaal in kaart brengen van het eigen terrein. Zijn voorganger Maxime Verhagen gaf in een eerder stadium al aan dat hij deze onnodige administratieve last wilde aanpakken. Het ministerie van Economische Zaken heeft vorige week de Tweede Kamer hierover ingelicht.

RECRON is blij met deze definitieve toezegging. In 2011 heeft Kamerlid Erik Ziengs (VVD) dit probleem onder de aandacht van toenmalig minister Verhagen (EZ) gebracht. Ziengs:  ‘Recreatieondernemers kunnen gewoon een gat in de eigen grond graven zonder aan een hele berg regels te moeten voldoen. Daarbij bespaart het niet verplicht digitaal in kaart brengen van het eigen terrein ook een hoop geld.’

Recreatieondernemers besparen tot wel 25.000 euro. Dit zijn de kosten voor het digitaal in kaart brengen van de grond van een middelgroot recreatiebedrijf. Ook hoeft een ondernemer het niet te melden als hij gaat graven in eigen grond.

Bron: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *