Nieuwe vakbeurs: Facility for Future (18 t/m 20 januari)

Op 18, 19 en 20 januari 2017 vindt in samenwerking met FMN het vernieuwende vakevent Facility for Future 2017 plaats in de Brabanthallen ‘s- Hertogenbosch en 1931 Congrescentrum. Inspiratie staat centraal door middel van spectaculaire belevingselementen, zoals het NANO-plein en het object ‘the End of Sitting’.

nano-paintNANO-plein
Op het NANO-plein worden producten getoond die met behulp van nanotechnologie zijn gemaakt. Nanotechnologie draait om het maken van dingen op schaal; een nanometer is één miljardste meter. Alleen de meest exclusieve en spannende producten worden gepresenteerd. Voorbeelden binnen de facilitaire branche zijn: muurverf die je kunt bedienen met een app, een levende lamp en allergie gevoelig bestek.
Het NANO-plein laat de impact van technologie op ons alledaagse leven ervaren. De tentoonstelling is gevuld met producten die tussen nu en de komende tien jaar op de markt kunnen komen. Hierbij wordt streng gelet op de technologische onderbouwing en de haalbaarheidsindicator.

Belevingscorridor
Het looppad van 1931 Congrescentrum naar de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch zal geheel in het teken staan van beleving. In deze gang worden alle zintuigen geprikkeld. Zo is er bijvoorbeeld een Silent Disco en kan men via een verlicht zebrapad de corridor doorkruisen. Ook is er improvisatietheater in houding en gedrag. Andere voorbeelden zijn een feel good corner, waarbij men tot rust kan komen middels een (hoofd)massage, geurtechnieken die het welzijn kunnen vergroten, testen die de smaakpapillen aan het twijfelen brengen, inspiratiefilms, verassende werkopstellingen waarbij met verschillende lichtaccenten wordt geëxperimenteerd, een vraag-en-klaagmuur en een geluidsabsorberende tent.

Belevingsplein Werkplek van de toekomst & Veilig en Gezond werken
Op dit plein zijn verschillende specialisten aanwezig zijn, zoals een binnenhuisarchitect of vitaliteitcoach. Bezoekers kunnen hier dagelijks gratis advies krijgen tijdens de inloopspreekuren.
Hier wordt ook het innovatieve object ‘The End of Sitting’ in gebruik genomen. Het is een object waar gebruikers staand, liggend of hangend kunnen werken. Middels deze installatie wordt het hele kantoorlandschap vormgegeven. In een rotsachtige omgeving met uitgegraven werkplekken wordt er voor gezorgd dat er geen werknemer meer zit. Het object moet voor een groter gevoel van welzijn zorgen bij werknemers. Daarnaast is er minder concentratieverlies en wordt er effectiever gewerkt.

Naast deze onderdelen zullen er nog veel meer uiteenlopende belevingselementen te vinden zijn op Facility for Future 2017. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van beveiligingsrobot SAM die zelfstandig beveiligingstaken kan uitvoeren, of aan een spectaculair plafond vol met groen beplanting in de centrale hal van 1931 Congrescentrum.

Meer informatie: www.facilityforfuture.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *