Aanhaken op de Nacht van de Nacht

Mag het licht uit! Op 28 oktober wordt voor de dertiende keer ‘De nacht van de nacht’ georganiseerd. Bedrijven en gemeenten wordt gevraagd om aan te haken; het (kunst)licht uit te doen en bijzondere activiteiten in het donker te organiseren. Horeca Nederland vraagt bijvoorbeld aan de achterban om deze avond hun restaurants alleen met kaarslicht te verlichten.

Nacht van de Nacht in Middelburg (foto: Loes de Jong / loesfoto.nl)

In 2016 was de Nacht van de Nacht met 45.000 bezoekers groter dan ooit. Er werden maar liefst 470 evenementen in het donker georganiseerd. 178 gemeenten en bedrijven doofden de verlichting van gebouwen, landmarks en reclameverlichting tijdens de Nacht.

Oproep aan restaurants
In 2016 deden 15 restaurants mee aan de Nacht van de Nacht met een romantisch diner bij kaarslicht. Studenten van de Hogeschool Utrecht kwamen op het idee om dit jaar alle restaurants in Nederland op te roepen om de lichten te doven tijdens de Nacht van de Nacht 2017. Daarvoor maakten zij samen met het deelnemende restaurant Abdij de Westerburcht deze oproep:


Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij vinden de Nacht van de Nacht een sympathiek initiatief dat we als horecabranche graag ondersteunen. Als restaurant kan je op een eenvoudige manier meedoen: door je lichten uit te doen en de kaarsen aan. Dat levert je twee dingen op: een romantische sfeer en een bijdrage aan een duurzamere maatschappij waarin we bewuster omgaan met verlichting. Ik hoop dan ook dat veel restaurants meedoen!”

Ook recreatiebedrijven kunnen aanhaken
Ook bedrijven uit de recreatiesector worden uitgenodigd om zelf een creatief nachtelijk concept te bedenken. Voorgaande jaren waren er al nachtelijke klimbossen, natuur-nachtexcursies, kaarsjeswandelingen, en een pretpark dat de lichten dimde. Natuurlijk doen ook de sterrenwachten in Nederland actief mee. Nog meer inspiratie voor activiteiten vind je in de Inspiratiegids (pdf)

Zie ook artikel: Inhaken en aanhaken op themadagen

Meer informatie en aanmelden van je activiteit: www.nachtvandenacht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *