Nederland eerste in Europa met nieuwe familiesport Supa Golf

Op 8 augustus jl. vond op Landgoed Welderen in Elst (Gld) de kick-off plaats van een nieuw spel in Nederland; Supa Golf. Deze uit Australië overgewaaide familiesport is gebaseerd op de echte golfsport en maakt golfen toegankelijk voor iedereen. SupaGolf Europe, gevestigd in de Limburgse gemeente Peel en Maas, heeft het spel naar Europa gehaald en introduceert het nu in Nederland op de golfbanen in Elst, Afferden en Helden.

Supa Golf  (1)Supa Golf voor iedereen
Supa Golf is de vereenvoudigde vorm van het ‘echte’ golf en heeft daarom veel voordelen ten opzichte van de traditionele golfsport. Door de iets grotere, gekleurde golfballen en keuze uit vier vereenvoudigde golfclubs is Supa Golf gebruiksvriendelijk en door iedereen te spelen. Daarnaast is het makkelijk, goedkoper en veilig en is iedereen welkom direct het spel te komen spelen. “Over Supa Golf hebben de Australiërs goed nagedacht”, aldus Gerie Verkoelen van SupaGolf Europe, “Het is zo ontwikkeld dat de techniek van het traditionele golfen identiek is aan die van het Supa Golf. Daardoor vinden ook traditionele golfers het interessant; ze kunnen nu ook met ál hun vrienden of (klein)kinderen golfen.”

Primeur in Nederland
SupaGolf Europe is sinds enkele maanden de licentiegever voor Europa en introduceert Supa Golf op de golfbanen van Landgoed Welderen in Elst (Gld), Landgoed Bleijenbeek in Afferden en Landgoed Eyckenduyn in Helden. Dirk-Jan Vink, eigenaar van de landgoederen in Elst en Afferden: “Deze primeur is voor ons een kans om de sport echt voor iedereen toegankelijk te maken. Het is leuk voor jong en oud en de funfactor is hoog.”

Supa Golf als verbinder
Gerie Verkoelen, tevens exploitant van de golfbaan in Helden: “Met Supa Golf bedienen we een heel nieuwe, recreatieve markt; jong én oud. Bedrijven, families, schoolgroepen en instellingen die horen over Supa Golf melden zich nu al bij ons aan.” Huub Hanssen van SupaGolf Europe gelooft daarnaast in Supa Golf als verbinder en probleemoplosser: “Het ontwikkelen van een formule om jongeren en zeker ook de groeiende groep van ouderen in beweging te krijgen of te houden zal hierbij veel aandacht krijgen. Momenteel werken we aan een programma om kinderen te laten kennismaken met Supa Golf. Voor ouderen waar sociaal contact en beweging steeds belangrijker wordt, zullen drempels verlaagd worden zodat spelenderwijs buiten in het groen een bewegingssport bedreven kan worden.”

Meer informatie: Supagolf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *