Groningen en Deventer verkozen tot beste evenementensteden

In de categorie Evenementenstad van het jaar – 100.000+ won Groningen de Prijs en liet hiermee Utrecht, Den Haag, Haarlem en Dordrecht achter zich. In de categorie Evenementenstad van het jaar – tot 100.000 inwoners viel Deventer prijzen. Almelo, Oost Gelre, Gouda en Lelystad grepen naast de winst.

Deventer (foto Lennart Bolks via Wikimedia Commons)
Deventer (foto Lennart Bolks via Wikimedia Commons)

De Nationale Evenementenprijzen werden uitgereikt tijdens de 2e editie van het Nationaal Congres Evenementen in Tilburg.

In de running voor de titel Beste Publieksevenement waren Le Guess Who?, Kerstmarkt Dordrecht, Welcome to the Village, Nacht van de Kaap en Emoves –Urban Culture Festival. Nacht van de Kaap ging er uiteindelijk met de prijs vandoor.

De jury verkoos VenloStormt boven Muziek op de Dommel en Food Unplugged in de strijd om de Evenementen Innovatieprijs. Mario Kadiks ontving de tweejaarlijkse Life Time Achievement Award, voor zijn inzet voor onder andere Marathon van Rotterdam en de CPC Loop in Den Haag.

Juryrapport
De jury is van mening dat de kwaliteit van de inzendingen hoog is en kijkt terug op uitstekende presentaties van de genomineerde gemeenten. Met name in de categorie Evenementenstad van het Jaar tot 100.000 inwoners is een forse stap voorwaarts gemaakt. Ook merkte de jury op dat evenementen als ‘sociale smeerolie’ werken binnen gemeenten: evenementen binden gemeenschappen, zo blijkt uit de inzendingen en presentaties. Uit alle inzendingen blijkt dat succesvolle evenementen in gemeenten tot stand komen door samenwerking tussen partners in de stad. De jury maakt al deze vrijwilligers een groot compliment, door hun passie en toewijding kan Nederland met recht een evenementenland worden genoemd.

Meer informatie: juryrapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *