Staatsbosbeheer zet vernieuwd erfpachtbeleid op een rijtje

Sinds begin dit jaar gelden de landelijke Erfpachtvoorwaarden 2012 voor nieuwe erfpachtcontracten die Staatsbosbeheer afsluit. Ook is er een overgangsregeling gemaakt. Op de website, in het vernieuwde  dossier erfpacht vindt u alle informatie over het erfpachtbeleid dat Staatsbosbeheer vanaf 2012 hanteert.

Onderwerp van discussie

De wijze waarop Staatsbosbeheer grond in erfpacht uitgeeft, is een aantal jaren onderwerp van politieke discussie geweest, met name op de Waddeneilanden. Enerzijds was de vraag aan de orde waarom erfpacht gebruikt zou moeten worden bij gronden van Staatsbosbeheer. Anderzijds ging het om de voorwaarden en met name de hoogte van de canon: de vergoeding die de erfpachter betaalt. Inmiddels heeft Staatsbosbeheer, naar aanleiding van deze discussie en adviezen van diverse experts nieuwe erfpachtvoorwaarden en een overgangsregeling met een speciaal maatregelenpakket ontwikkeld. Uitkomst van deze discussie is daarnaast voor de Waddeneilanden dat op verzoek van de Tweede Kamer een aantal percelen te koop wordt aangeboden.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Eén reactie

  1. L.S

    Staatsbosbeheer heeft onze Stichting Gedupeerden Particuliere Erfpacht toegezegd de eigen contracten ook te laten toetsen door een notaris; dit om te laten beoordelen of de erfpachtcontracten ook in de ogen van een notaris voldoen voor een aanvraag van financiering van woningen bij banken.

    Het lijkt mij dat uw nieuwe beleid een moment is om die toets te laten uitvoeren.

    Ik hoor graag van u

    Groeten Piet van Buuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *