Nederlandse landgoederen lanceren eigen online recreatief platform

Federatie Particulier Grondbezit heeft het initiatief genomen om Nederlandse Landgoederen op een centrale website te presenteren aan het publiek. Een netwerk van prachtige plekken door heel het land waar natuur, cultuur en historie met elkaar verweven zijn. Iedereen is uitgenodigd om kennis te maken met hun uitzonderlijke schoonheid en bijzondere verhalen.

Op de nieuwe website www.nederlandselandgoederen.nl is, naast uniek beeldmateriaal, volop praktische informatie te vinden. Zo is er een overzichtskaart met alle landgoederen en kunnen bezoekers zoeken op specifieke producten en diensten. Verschillende Nederlandse Landgoederen bieden bijvoorbeeld mogelijkheden om te overnachten, te trouwen of streekproducten te kopen. Andere kenmerken zich juist door rust en stilte op hun terrein en herbergen zeldzame planten en dieren. Het merendeel is vrij toegankelijk voor wandelaars.

Waardering van landgoederen
De Nederlandse Landgoederen is een initiatief van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG), waar veel landgoedeigenaren bij aan zijn gesloten. FPG-bestuurslid Adrienne Vriesendorp: “Wij willen met dit nieuwe publieksmerk in beeld brengen wat landgoederen eigenlijk zijn en wat daar gebeurt. En vooral hoe elke Nederlander daarvan mee kan en mag genieten! Laten zien wat we de maatschappij bieden draagt bij aan steun voor het behoud en de verdere ontwikkeling van dit waardevolle erfgoed.”

Land met een ziel
Vriesendorp benadrukt dat ieder landgoed anders is. “De diversiteit is groot. Mede door de persoonlijke betrokkenheid van de eigenaren, maar ook door de ligging en de soms lange geschiedenis, heeft elk landgoed een eigen karakter. Dat maakt deze plaatsen zo bijzonder, het is land met een ziel. Tegelijkertijd is het ook de moeite waard om inzicht te hebben in de omvang en meerwaarde van alle landgoederen samen. Het geheel is meer dan de som der delen.”

Verbinding met de samenleving
Op dit moment zijn er al 35 landgoederen aangesloten, die samen bijna 10.000 hectare land beheren. De FPG verwacht dat dit aantal de komende tijd snel zal groeien, omdat veel particuliere landgoederen de ambitie hebben hun verbinding met de samenleving verder te versterken. Daarop zullen ook de toekomstige activiteiten van de Nederlandse Landgoederen zich richten.

Bron, en meer informatie: www.nederlandselandgoederen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *