Congres en manifest: Gebruik de boerderij

Agrarisch Erfgoed Nederland heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het manifest ‘Gebruik de boerderij!’ Dit manifest is een oproep aan overheden en ontwikkelaars, eigenaren en bewoners van historische boerderijen, aan iedereen die het aangaat, om gebruik te maken van het vele agrarisch erfgoed dat er in ons land te vinden is. Tijdens het gelijknamige congres op 30 november wordt het manifest gepresenteerd.

Agrarisch erfgoed in gebruik als horeca in Noord-Holland
Het manifest is opgesteld door Agrarisch Erfgoed Nederland, koepelorganisatie waarin 15 boerderijenstichtingen deelnemen, samen met een grote groep betrokkenen uit de boerderijenwereld.

Het congres gaat over de waarden van karakteristieke boerderijen, over hoe ze de aantrekkelijkheid van het platteland bepalen en hoe je ervoor kunt zorgen dat dat zo blijft. Het congres richt zich op bewoners en eigenaren van boerderijen (ondernemers en private personen), vertegenwoordigende organisaties (boerderijenstichtingen, LTO), de vakgemeenschap (planologen, architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwers, erfgoedspecialisten, projectontwikkelaars, geografen, juristen, etc.). En natuurlijk vertegenwoordigers van de rijks-, provinciale en gemeentelijke overheden.

Meer informatie: www.agrarischerfgoed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *