Gemeente Laren sluit zich aan bij RBT Gooi & Vecht

Er is momenteel geen VVV of een andere organisatie actief in de gemeente Laren die ervoor zorgt dat recreanten en toeristen opgevangen en geïnformeerd worden over deze prachtige plaats midden in ’t Gooi. Het college van burgemeester en wethouders brengt hier verandering in door zich in 2015 aan te sluiten bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht (RBT).

gooi-en-vecht-logoLaren wil recreatie en toerisme stimuleren en een gastvrije gemeente zijn. Door recreanten en toeristen op een actieve en gerichte manier te informeren en te ontvangen zorgt de gemeente voor een gastvrije ontvangst van  toeristen en stimuleert het lokale ondernemerschap.

Ondernemers in Laren
Alle ondernemers in Laren worden van harte uitgenodigd om de toeristische evenementen aan te melden voor de regionale evenementenkalender van de VVV op www.vvvgooivecht.nl. Deze evenementenkalender wordt geraadpleegd voor diverse uitingen in print, waaronder de Recreatiekrant Noord Holland en Utrecht en ’t Gooi Bruist. Daarnaast worden de evenementen onder andere automatisch geplaatst op de sites www.vvv.nl, www.noord-holland.com en de gratis te downloaden VVV-NL app.

De basisgegevens van de ondernemers in Laren worden vermeld in de Nationale Database voor Toerisme, recreatie en cultuur, de NDRTC. Ondernemers kunnen hiervoor gebruik maken van het formulier dat te vinden is op de site. Willen ze actief bijdragen aan de toeristische ontvangst in Laren en de regio dan kunnen ze zich aansluiten bij het RBT als partner of plus-partner. Dan krijgen ze een uitgebreide vermelding in de NDTRC en hun bedrijven worden actief gepromoot via de verschillende uitgaven van het RBT, zowel in print als digitaal en uiteraard via de social mediakanalen.

VVV-punt in Laren
In 2015 onderzoekt Laren samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht of er een fysiek VVV- punt in de gemeente gerealiseerd kan worden.

Bron: Persbericht RBT Gooi & Vecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *