Bart de Boer voor één jaar directeur Academie voor Toerisme

Oud Efteling directeur drs. Bart de Boer is voor de duur van een jaar benoemd tot directeur van de Academie voor toerisme; onderdeel van het NHTV. Zijn aanstelling gaat in op 1 september.

bart de boerDe Boer was van 2008 tot 2013 directeur van de Efteling en daarvoor directeur van Eindhoven Airport. Daarnaast was hij Chairman van IAAPA Advisory Board Europa (International Association of Amusement Parks and Attractions). De Boer heeft een grote passie voor het bouwen aan de groei van attractieparken, luchthavens en resorts. Zo is onder zijn leiding Eindhoven Airport gegroeid van 250.000 naar 1,5 miljoen reizigers per jaar en heeft de Efteling een groei doorgemaakt van 3,2 naar 4,25 miljoen bezoekers. Verder is hij ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Vrijetijdseconomie in de provincie Noord-Brabant en staat hij bekend als bruggenbouwer tussen het bedrijfsleven en de overheid.

Met de benoeming van Bart de Boer verwacht het College van Bestuur van NHTV dat er versneld innovatie plaatsvindt binnen de academie, door middel van een strategische verdieping van de relatie met de industrie in de sector. NHTV wil zo haar front-runnerpositie op gebied van toerisme versterken.

Meer informatie: Academie voor Toerisme

Bron: persbericht NHTV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *