Zwembadbranche Dag 2017 met grote markt en diverse workshops

De teller van het aantal exposanten is inmiddels de 70 gepasseerd. Daarnaast worden er diverse workshops georganiseerd op de Zwembadbranche Dag 2017 (11 oktober in Utrecht) en is er een specialistisch spreekuur over zwemlessen en zwembadtechniek.

Enkele van de workshops:

Problemen? Ga eens vreemd!
Een cursus Vreemdgaan roept misschien wat vraagtekens op, maar gaat eigenlijk over branchevreemd innoveren. Over vernieuwing door combinaties uit onverwachte hoek.

Hoe kunnen we de zwemveiligheid verhogen?
Het project NL Zwemveilig heeft als doel om de zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau krijgen. Het afgelopen jaar is onderzoek gedaan en zijn zoveel mogelijk gegevens verzameld en geanalyseerd. In deze interactieve workshop wordt een kort overzicht van de resultaten tot nu toe gepresenteerd.

De invloed van ‘Watching Eyes’ in zwembaden
Douchen voordat je het zwembad ingaat, het lijkt heel logisch maar toch doen heel veel mensen dit niet. Plassen in het zwembad? Niet doen natuurlijk. Zwembad hygiëne: we weten het vaak wel, maar toch we doen het niet. In het derde onderzoek naar het gedrag van zwemmers is gekeken naar de invloed van ‘watching eyes’. Dit fenomeen is erop gebaseerd dat wanneer mensen het gevoel hebben dat ze bekeken worden, ze eerder sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen.

Omgaan met kritische ouders en assertieve kinderen
De wereld om ons heen is op veel gebieden aan het veranderen. Waar we voorheen op een dag gemiddeld met 20 verschillende mensen contact hadden zijn dat er nu meer dan 100. Door internet en social media verkrijgen we steeds meer informatie. Deze veranderingen in de wereld hebben duidelijk invloed op het gedrag van mensen. Steeds vaker blijkt ook dat mensen het lastig vinden om hiermee om te gaan.

Wetgeving & techniek: wie is waarvoor verantwoordelijk?
De afdeling techniek in zwembaden bestrijkt een breed scala aan wetgevingen en richtlijnen om alles in goede banen te leiden. Maar de samenhang is vaak diffuus en daardoor blinkt het niet altijd uit in helderheid. Daarbij komt er ook een nieuwe omgevingswet aan die van belang is voor de zwembranche. Met deze nieuwe wet op komst is het dan ook zeker aan te raden om alvast de nodige voorbereidingen te treffen.

Wat kunnen wij samen doen voor de zwembranche?
Ee workshop en kennismakin met de nieuwe branchevereniging WIZZ. Voor een bruisende branche zijn wel goede afspraken nodig op het gebied van de CAO en arbeidsvoorwaarden, scholing en pensioen en wet- en regelgeving. In deze workshop gaat de WiZZ dieper in op onderwerpen die nu spelen zoals de CAO tafel (afspraken bonden en AVV, sociale agenda, pensioen en veiligheid).

Energiebesparing: wat kan en moet er gebeuren?
Voor het Activiteitenbesluit milieubeheer, ook wel bekend als artikel 2.1, moet je bij een verbruik van dan 50.000 kWh en meer dan 25.000 m3 maatregelen treffen die een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. Maar wat betekent dit voor de zwembranche?

Aanmelden
De vakdag vor de Zwembadbranche vindt plaats op woensdag 11 oktober in De Fabrique in Utrecht. Het beursplein is open van 09.00 tot 17.00. Een bezoek aan de beurs is bij voorregistratie gratis voor professionals uit de branche.

Meer informatie:
het volledige en meest actuele programma van workshops
www.zwembadbranche.nl/dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *