Workshop over duurzame schoolreisjes

Op 8 maart organiseert de opleiding Toerisme en recreatiemanagement van de Hogeschool West- Vlaanderen een workshop en beurs rond duurzame schoolreizen voor leerkrachten secundair onderwijs. Ook reisagenten en autocarristen die geregeld voor schoolgroepen werken zijn van harte welkom. (deadline inschrijven is 1 maart!)

Hoe kan je uitstappen zonder veel moeite duurzamer, creatiever en doorleefder maken? Welke zijn daarbij de Do’s and Dont’s? Waar vind ik bouwstenen voor een duurzame studiereis? Met de workshop komt Howest voor het eerst naar buiten met de resultaten van haar onderzoeksproject “Sustain My Schooltrip” dat in september resulteert in een professionele website rond duurzame reizen. Op www.andersopschoolreis.be zullen gebruikers de duurzaamheid van hun schoolreis kunnen testen. Een ruime database biedt hen bouwstenen (accommodatie, transport, activiteiten) voor duurzame reizen in binnen- en buitenland.

In de database ook de 23 beursstandhouders van 8 maart: onder hen grote namen als De Munt, het Museum voor Midden-Afrika, het Vlaamse en het Federale Parlement, maar ook kleinere organisaties als Brukselbinnenstebuiten, Tochten van hoop, KwasaKwasa, Koers naar Zee, Terra Mobile, De Kringwinkel, verscheidene jeugdherbergen, een bio-boerderij en andere.

De workshop en beurs “Sustain My Schooltrip” gaan door op 8 maart 2012 op de Campus van de Hogeschool West-Vlaanderen, R. De Rudderlaan 6, 8500 Kortrijk. Het volledige programma en inschrijvingsformulier vindt u op http://www.howest.be/sustainmyschooltrip/ . Inschrijven kan tot 1 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *