Stadswandelingen Amsterdam nu ook in gebarentaal

GET Events start vanaf februari elke eerste zaterdag van de maand met een maandelijkse rondleiding door Amsterdam die toegankelijk is voor mensen met een gehoorbeperking. De stadswandeling staat onder leiding van een tweetal gidsen waarvan één de rondleiding is gebarentaal begeleid.

amsterdamErik Meijer van Get Events wil zich hiermee onderscheiden van de vele rondleidingen die er op dit moment al worden georganiseerd. Meijer: “Wij zijn drie jaar bezig met uitjes en evenementen en hoewel het een concurrerende branche is en slechte tijden zijn hebben we een snelle groei meegemaakt. Wij zijn continu bezig met het zoeken naar nieuwe uitjes en nieuwe doelgroepen. Voor doven wordt er op het moment gek genoeg weinig georganiseerd.
Het zal er mee te maken hebben dat doventolken vergoed worden en dat familie of vrienden voor de slechthorenden kunnen tolken. Maar we hebben de afgelopen week wel gemerkt dat er veel animo voor is. Voor een echt goede rondleiding is het van belang dat de gids de rondleiding toespitst op doven, veel grappen en woordspelingen gaan verloren in de vertaling gaan gebarentaal.
Via een freelance werknemer van ons kwamen we in contact met Serhat Agacan van signsario.com. Een enthousiaste man die veel voor groepen doven mensen optreedt. Wij zijn hem aan het opleiden als stadsgids. Verder hebben we contact gezocht met een tweetal doven tolken als back up.”

Meer informatie:
www.getevents.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *