Skidome plaatst 2000 zonnepanelen op skihal in Rucphen

Skidôme zet verdere stappen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiervoor breidt Skidôme haar duurzaamheidsstrategie uit door de aanleg van zonnepanelen. In de eerste fase van het project investeert Skidôme in 2000 zonnepanelen op het dak van de skihal in Rucphen. In de toekomst wilt Skidôme bij Skidôme Rucphen en Skidôme Terneuzen een groot deel van de energie zelf opwekken.

Zelfvoorzienend in energie
De eerste fase in het totaalproject is van start. De investering van ruim € 500.000,- zorgt ervoor dat in deze fase 15% tot 30% van het totale energieverbruik bij Skidôme Rucphen zelf opgewekt gaat worden. In een latere fase zal Skidôme Rucphen het aantal zonnepanelen mogelijk verder uitbreiden. Het plan is om in Terneuzen tevens zonnepanelen aan te leggen. Het haalbaarheidsonderzoek wordt op dit moment uitgevoerd. Indien het project haalbaar is worden de zonnepanelen eind 2017, uiterlijk begin 2018 aangelegd.

Verantwoord ondernemen
Ondernemer Nicky Broos vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. “Als bedrijf willen we ons maatschappelijk verantwoord inzetten voor de toekomst. Het klimaat is hierbij een belangrijk aspect. Het deels opwekken van onze eigen energie is hier een mooie bijdrage aan.” in de zomer van 2017 worden de zonnepanelen in Rucphen aangelegd.

Meer informatie: www.skidome.nl/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *