Plopsa De Panne wil subtropisch zwembad

5 juli diende Plopsaland De Panne de bouwaanvraag in voor een subtropisch zwembad. Deze morgen werden de plannen uitgebreid voorgesteld aan de gemeenteraadsleden. Als alles volgens plan verloopt, staat de opening op de agenda voor juli 2014.

Uniek concept
Op een oppervlakte van ongeveer 3500 m², zowel binnen als buiten, is er voor elk wat wils: meerdere peuter- en kleuterbaden met speelelementen, een lazy river waar je meedeint op de stroming, een ‘25 meter’-bad voor wie baantjes wil trekken, een golfslagbad en meerdere leuke glijbanen. De capaciteit van het zwembad bedraagt gelijktijdig 750 à 900 personen. “In juli 2014 verwachten we de eerste zwemmers te ontvangen op voorwaarde dat de bouwvergunning voor eind september 2012 wordt goed gekeurd” aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-group. Plopsaland De Panne beschouwt deze investering als een mooie bijkomende troef om van het park een ‘all weather’-bestemming te maken. Aan de bouw van dit subtropisch zwembad hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.

Overeenkomst
Het gemeentebestuur van De Panne is heel tevreden over de samenwerking. Robert Butsraen, burgemeester van De Panne: “Deze samenwerking is de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad.”
Plopsaland De Panne zal in samenspraak met het gemeentebestuur speciale tarieven hanteren voor de inwoners van De Panne. Zo krijgen inwoners en scholen van De Panne de garantie dat er voor hen steeds plaats zal zijn aan een gunstig tarief.

Bron: persbericht Plopsaland

Een uitgebreide beschrijving van deplannen staat inmiddels op http://themepark.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *