Ontwikkelaars fun-game ‘Nerfen’ willen uitbreiden

Naast paintbal en lasergames is er ook de spelvorm ‘Nerfen’. Twee Haarlemse broers realiseerden met ‘Blast-Zone’ de eerste locatie voor dit spel in Nederland. Inmiddels zijn zij op zoek naar uitbreiding en hebben een crowdfundcampagne gelanceerd voor een nieuwe locatie in Alkmaar.

Wat is Nerfen?
Nerf staat voor “Non-Expanding Recreational Foam”, zacht kunstschuim dus. Nerf Blasters zijn als schietspeelgoed al jaren razend populair over de hele wereld, ontwikkeld door Parker Brothers en nu eigendom van speelgoedfabrikant Hasbro. De Nerf Battles zijn vooral in trek als activiteit voor kindrfeestjes. De Blast-Zone in Haarlem is de thuisbasis van het bedrijf, maar er worden ook Blast Battles op locatie georganiseerd.

Is Nerfen niet gewoon hetzelfde als paintball of lasergame?
Oprichter Eddie Engels: “Deze opmerking willen we graag ontkrachten. Want waar paintball en lasergames hun focus hebben gelegd op ‘strijden tegen elkaar’ hebben wij het spel aangepast naar ‘Sport made Fun’ Dit doen we om er een positievere draai aan te geven en een stuk educatie aan te bieden in onze spelvormen. Hiermee bereiken we een nog breder publiek. Zonder teveel van het strijdlustige in te leveren.

We hebben hierin de juiste balans/doelgroep gevonden tussen de bezoekers die Monkey Town/Chimpie Champ ontgroeid zijn en waarvoor paintball/lasergame (misschien) te heftig is. En natuurlijk spelen de Nerf blasters een grote rol hierin, ieder kind heeft tegenwoordig wel een blaster thuis. Hoe cool is het dan om in een kick-ass-Nerf-Arena met al jou favoriete blasters te spelen? Of de nieuwste modellen uit te proberen.”

Nieuw hoofdkwartier in Alkmaar
Edie licht de plannen toe voor de nieuwe ontwikkeling van het bedrijf: “Het nieuwe hoofdkwartier gaan we zo inrichten dat we naast de Nerf Arena ook een volwaardige horecagelegenheid hebben. Inclusief een VIP ruimte om je verjaardag te vieren. Zo kun je na het Nerfen lekker ontspannen, taart eten, cadeaus uitpakken of genieten van een diner arrangement. Het kan allemaal.

Naast de kinderfeestjes moet Blast-Zone een plek worden waar we Open Play (losse inloop) kunnen organiseren. Denk indoor speeltuin maar dan met Nerf Blasters. Ouders jullie kunnen rustig genieten van een hapje of drankje in onze lounge. Wij vermaken de kinderen wel!”

Gaan jullie ook nog iets doen met de beleving / aankleding van het spel?
Eddie: “Uiteraard gaan we onze arena mooi een design geven en zullen we verschillende spelvarianten en themas’s aanbieden. Nerf blasters zorgen voor het grootste deel voor de beleving. Daarnaast spelen met het hele gezin, doen wij zelf als begeleiding mee waarin wij vaak een opvoedende rol hebben (worden vaak meester genoemd). Overall is het een beleving met meer aandacht voor de klant en deelnemers dan bij de meeste lasergame/paintball aanbieders.”

Meer informatie over de crowdfundcampage: www.crowdaboutnow.nl/blast-zone

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *