Nieuwe attractie Drouwenerzand wint energie terug

Attractiepark Drouwenerzand in Drenthe krijgt het komende seizoen een nieuwe attractie, gericht op de oudere jeugd: de XLR8 (accelerate). Dit is een zeer snelle attractie voor maximaal 16 passagiers die zeer hoge snelheden en G-krachten (4G) beleven tijdens de extreme acceleratie en vertraging. Een bijzonderheid aan deze attractie is de energie-zuinigheid. De energie die nodig is voor de versnelling wordt grotendeels weer teruggewonnen tijdens de vertraging.

2 personen aan één armDirecteur Bert van der Linde ligt de nieuwe investering toe: “We streven ernaar om ieder seizoen een nieuwe attractie te plaatsen. Dit jaar is ons oog dus op de sensationele XLR8 gevallen. Je kunt de vergelijking maken met de centrifuge waar astronauten in oefenen Dit is een wat meer volwassen attractie die tegelijkertijd geschikt is voor onze doelgroep. We hebben hiermee ook een primeur van een andere orde; het is de eerste groene amusementsrit van de wereld!”
Door de energiezuinige uitvoering met ‘het Super Caps stroom systeem’ en LED verlichting is een 63 Ampere aansluiting voldoende om de attractie in werking te zetten.

Attractiepark Drouwenerzand opent vanaf 3 april weer haar deuren.

Meer informatie:
XLR8 attractie
www.drouwenerzand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *