Nieuwe attractie Bellewaerde is primeur voor Europa

Op vrijdag 5 mei opent de nieuwe attractie Dawson Duel voor het publiek in het Belgische Bellewaerde. Na een wandelklim tot 25 meter hoog, gaan de bezoekers met elkaar in duel in een spannende race tot op begane grond. Met de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa is een investering van 4 miljoen euro gemoeid.

Europese primeur
Met de nieuwe attractie Dawson Duel heeft Bellewaerde een dubbele Europese primeur te pakken. Voor het eerst in Europa is er een duellerende Alpine Coaster gebouwd. Bovendien is deze niet gebouwd op een heuvelrug, maar werd deze op maat geconstrueerd op palen.

De attractie bestaat uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Hierdoor kunnen bezoekers met elkaar in duel gaan in een spannende race tot op de begane grond. Vooraleer de bezoekers dit duel kunnen aanvatten, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog.

Technische keuring en testen
Afgelopen weken werd de attractie verder afgewerkt en uitvoerig getest. Na een grondige keuring door de externe keuringsorganisatie staat het licht op groen om de attractie te openen voor het publiek.

“Na een lange voorbereidingstijd en een intensieve constructiefase, kunnen we eindelijk deze dubbele Europese primeur openen voor het publiek. Een typische familieattractie waar jong en oud samen plezier en avontuur kunnen beleven in een groene omgeving,” aldus Stefaan Lemey, algemeen directeur Bellewaerde.

De 450 meter lange Dueling Alpine Coaster is een product van de Duitse fabrikant Wiegand. Met 40 2-persoons karretjes, die per tweetal vertrekken (in duel), heeft de attractie een capaciteit van 800 personen per uur.

meer informatie: www.bellewaerde.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *