Nieuw bezoekrecord Ouwehands Dierenpark in 2013

Ouwehands Dierenpark heeft een heel goed jaar achter de rug. Het dierenpark zag de bezoekersaantallen groeien van 940.000 in 2012 naar een recordaantal van 960.000 in 2013. Met de 940.000 stond Ouwehands in 2014 op plek 10 in de ranglijst van meest bezochte betaalde attracties van Nederland (bron Respons Dagrecreatie Monitor)

ouwehandBelangrijke ontwikkelingen 2013:
Het jaar 2013 was een jaar van bijzondere geboortes, investeringen en avontuurlijk entertainment. Het unieke project Gorilla Adventure is in het voorjaar van 2013 geopend. Dit bijzondere project huisvest zes mannelijke gorilla’s en staat garant voor interactie, spanning en veel klim- en klauterplezier.

Geboortes:
Bijzondere geboortes dit jaar waren o.a. de witte leeuwentweeling, 3 wrattenzwijnen en een kameel. Ook in het vogelrijk is er uitbreiding geweest bij o.a. de sneeuwuilen, ara’s, kroonduiven, rode ibissen, jaarvogels en raven. In het aquarium zijn er voor het eerst in de geschiedenis van Ouwehand 100 axolotl geboren.

Vooruitblik op 2014:
Het belooft een bijzonder jaar te worden. Ouwehand opent in het voorjaar van 2014 Expeditie Berenbos. Een bijzonder project voor de bruine beren en wolven van Ouwehands Dierenpark. Het Berenbos wordt helemaal vernieuwd met een waterval, klimroute en een dorpsplein. Jong en oud ontdekt hier op een avontuurlijk manier meer over de bruine beer en zijn bedreigingen.

Avontuur:
Na het overweldigende succes van dé Bamboo Bill familieshow zal er ook in 2014 een speciale familieshow zijn én zal Bamboo Bill samen met zijn vrienden de avonturiers dagelijks te zien zijn op RTL 8 Telekids in het TV programma ‘De Jungleclub’. Bamboo Bill en zijn vrienden de avonturiers zorgen tevens gedurende het hele jaar voor bijzondere ontmoetingen op het park.

meer informatie: www.ouwehand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *