Museumkwartier ’s Hertogenbosch open voor publiek

Vandaag, vrijdag 24 mei, wordt het museumkwartier ’s Hertogenbosch geopend door prinses Beatrix. De combinatie van twee sterke culturele trekpleisters, zorgt voor het meest veelzijdige aanbod van kunst en cultuur in Zuid-Nederland: van archeologie, cultuurhistorie, oude en moderne meesters tot hedendaagse kunst en design.

noordbrabants museum
noordbrabants museum

2 musea op één locatie
Het Noordbrabants Museum richt zich op kunst en erfgoed van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont hedendaagse beeldende kunst en design en bezit unieke collecties sieraden en keramiek.

Renovatie en nieuwbouw
In de afgelopen 2 jaar werd Het Noordbrabants Museum (gevestigd in een monumentaal erfgoedcomplex dat eigendom is van de provincie) ingrijpend gerenoveerd en flink uitgebreid. Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch kreeg een compleet nieuw gebouw.

Binnen het budget
Het Museumkwartier is gerealiseerd met een minimale vertraging en binnen het vooraf vastgestelde budget: 29,5 miljoen van de provincie, 17,5 miljoen van de gemeente. Daarnaast droegen particulieren, bedrijven en fondsen ruim 5 miljoen euro bij aan de inrichting van de beide musea.

Bron: persbericht provincie Noord Brabant

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *