Cultuurfestival De Parade ziet ‘het weer’ als oorzaak van verminderd bezoek

De Parade; een cultuurfestival dat in de periode van 19 juni t/m 24 augustus, vier steden bezoekt, heeft dit jaar 245.00 bezoekers getrokken. Dat waren er fors minder dan de 300.000 in 2013. Alleen in de stad Utrecht is het bezoek gestegen. Amsterdam sloot De Parade af met 90.000 bezoekers en blijft daarmee wel de grootste publieksmagneet van de vier steden. (Rotterdam en Den Haag completeren het viertal.)

De Parade in Amsterdam (foto: Erik van t Hof)
De Parade in Amsterdam (foto: Erik van t Hof)

Deze zomer presenteerde de Parade 67 reguliere theatervoorstellingen, 16 speciale doorlopende voorstellingen, 37 bands en een uitgebreid Kinderparade programma. De Kinderparade wint aan populariteit, de Parade in Utrecht beleefde de drukst bezochte kindermiddagen in 24 jaar.

Het weer krijgt de schuld
De organisatie ziet als verklaring voor het verminderd bezoek; De afhankelijkheid van het weer. Het bezoekerscijfer ligt lager dan vorig jaar net als het horecaverbruik. Het theaterbezoek is percentueel gelijk gebleven aan de Parade 2013 en daarmee zeer hoog. Zeker de laatste weken, van 8 – 24 augustus in Amsterdam zat het weer tegen.

Meer informatie: deparade.nl

De website van weeronline bevestigt het beeld van een bijzonder natte zomer. Met name de maand augustus was een van de natste zomermaanden ooit. Overigens was de maand juni (de maand van Rotterdam – 19-29 juni) een gemiddelde maand.

Meer informatie: www.weeronline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *