Madurodam richt zich steeds meer op Extra Large

Madurodam is een nieuwe attractie rijker: de allergrootste tulpen van Nederland. Vanaf zaterdag 23 mei kunnen bezoekers dwalen door een veld met 17 XL oranje tulpen van ca. 2,5 meter hoog. De tulpen in Madurodam zijn ontworpen naar voorbeeld van de onlangs gedoopte Tulipa ‘Koninkrijk der Nederlanden’, een strakke en stevige oranje triumftulp. Met de koninklijke tulpen als decor kunnen bezoekers voortaan ook op de foto met ‘MADURODAM’ in witte XL letters van bijna een halve meter hoog.

madurodamVan miniatuur naar XL-attractie
Joris van Dijk, directeur Madurodam: “In Madurodam ontdekken onze Nederlandse bezoekers de grote verhalen waar we als land trots op zijn. Voor buitenlandse bezoekers gaat het om Hollandse iconen. De tulp voldoet aan beide uitgangspunten. Inmiddels weten we dat niet alleen miniatuur mensen aanspreekt, maar ook de vergrote werkelijkheid. Naast verkleinen blazen we daarom steeds vaker objecten op. De reuzenklompen en de gigantische voetbal voor de voetbalattractie ‘Zo Groot Is Oranje’ worden veelvuldig door onze bezoekers gefotografeerd. Het tulpenveld is onze nieuwste attractie. Geen mini tulpjes maar extreem grote tulpen waar je bij kunt en doorheen kunt lopen. De keuze voor de tulp als symbool past ook in het kader Holland branding.”

Tulipa ‘Koninkrijk der Nederlanden’
De Tulipa ‘Koninkrijk der Nederlanden’ is veredeld door Willem Ligthart van vof Ligthart Bloembollen uit Den Helder, die 18 jaar geleden begonnen is met de ontwikkeling van deze mooie en sterke tulp. Pas over enkele jaren zal de tulp in grote aantallen beschikbaar komen. Maar dus nu al wel te bewonderen in Madurodam.

Madurodam is goed voor kinderen
Sinds haar oprichting steunt Madurodam een groot aantal in Nederland actieve goede kinderdoelen die aansluiten bij het park Madurodam waar kinderen spelenderwijs ontdekken, leren en plezier beleven. Naast het bieden van een leuk dagje uit en het steunen van goede doelen heeft Madurodam een educatieve functie. Madurodam wil scholen een inspirerende omgeving bieden waar kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Met een park vol Grote Verhalen en leuke, vernieuwende lesprogramma’s en steun aan goede kinderdoelen wil Madurodam nieuwe generaties kinderen inspireren en een springplank bieden om het beste uit zichzelf te halen.

Zie ook ons recente interview met directeur Joris van Dijk

Meer informatie: www.madurodam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *