Honeymoon Hotel wint Escape Room van het Jaar Verkiezing

Escape Room The Honeymoon Hotel van Escape Challenge Zoetermeer werd vandaag uitgeroepen tot Beste Escape Room van 2017 tijdens de officiële Escape Room van het Jaar Verkiezingen die ieder jaar georganiseerd worden door review website escaperoomreviews.nl

Dat escape rooms steeds populairder worden is niet alleen te zien aan het grote aantal zogenaamde ontsnappingskamers dat Nederland vandaag de dag rijk is, maar ook aan de hele scène die eromheen aan het ontstaan is. Zo zijn er verschillende websites waar fans hun favoriete escape room kunnen beoordelen en werd dit jaar voor het derde jaar op rij een heuse Escape Room Verkiezing gehouden. Door een jury werden de beste 10 escape rooms van Nederland genomineerd en daarna was het aan de bezoekers van de verschillende escape rooms om op hun favoriet te stemmen.

Lange tijd was het een nek aan nek race tussen The Experiment in Zwolle en The Honeymoon Hotel van De Escape Challenge in Zoetermeer. Uiteindelijk kwam de Zoetermeerse Escape Room met een voorsprong van 0,4 % als winnaar uit de bus.

De top 10 (zie ook www.escaperoomreviews.nl/verkiezingen)

  1. The Honeymoon Hotel (Escape Challenge Zoetermeer in Zoetermeer)
  2. The Experiment (The Great Escape in Zwolle)
  3. Jason’s Curse (Escape Room Rijswijk in Rijswijk)
  4. Kamer 237 (Kamer 237 in Volkel)
  5. The Cooper Case (Down The Hatch in Voorburg)
  6. The Lost Flight (Mystery House Valkenburg in Valkenburg)
  7. Seven Sins (Breakout Room in Den Bosch)
  8. The Grand Prix (Escape Room Zandvoort in Zandvoort)
  9. Runaway Train (EscapeTales in Bussum)
  10. Judgment Day (MyEscape Club in Amsterdam)

‘Het is nog nooit zo spannend geweest’, zegt trotse winnaar Gijs Geers: ‘De laatste paar dagen was het echt een strijd der titanen en hebben we alles uit de kast moeten trekken om toch nog net op tijd omhoog te klauteren naar die eerste plaats’. Twee jaar geleden sleepte hij eveneens de eerste prijs in de wacht met zijn Escape Challenge The Freakshow in Delft. ‘Natuurlijk gaat het er in de eerste plaats om dat je een waanzinnig goede escape room bouwt, maar als de liefhebbers gestemd hebben verandert het ineens in een populariteitswedstrijd. Wat we heel erg merken is dat onze bezoekers echt veranderen in fans en na hun eerste bezoek meteen al onze escape rooms willen spelen. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen’.

Met zijn Escape Room The Dentist in Delft was Geers 3,5 jaar geleden een van de eersten die een escape room bouwde in Nederland. Inmiddels telt ons land er meer dan 600 en is daarmee het land met de meeste escape rooms per vierkante meter ter wereld. ‘Het wordt steeds lastiger om je te blijven onderscheiden’ aldus Geers: ‘Omdat we meteen zo hoog hebben ingezet krijgen mensen steeds hogere verwachtingen als je weer iets nieuws bouwt’. Deze week opende hij zijn vierde escape room The Orphanage in Zoetermeer. ‘Een van onze eerste bezoekers kwam zo lyrisch naar buiten dat hij vol enthousiasme uit riep: ‘Volgens mij heb ik zojuist de winnaar van volgend jaar gespeeld’, dan krijg je wel even kippenvel’.

Het allermooiste compliment kwam misschien nog wel van een collega ondernemer die eveneens genomineerd was. Hij zei dat hij het een eer vond om tussen al die grote namen te staan, maar dat hij niet op zijn eigen escape room, maar die van ons had gestemd omdat hij vond dat wij die titel het meest verdienden. Als je niet alleen van je bezoekers, maar zelfs van je concurrenten dit soort berichten krijgt kun je niet anders dan supertrots zijn. En dat zijn we dan ook!

Meer informatie:
www.escapechallenge.nl
www.escaperoomreviews.nl/verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *