Grote nieuwe speelattractie voor park Hemelrijk

Billy Bird Hemelrijk opent in het voorjaar een grote nieuwe attractie in het park: het Speelcircus! Een grote circustent van 28 meter breed en 11 meter hoog vol klimelementen, obstakels, trapezes en een klimvulkaan! Het Speelcircus wordt geplaatst in Kinderland en de opening zal ergens in het voorjaar van 2017 zijn. Vandaag kunnen we de eerste conceptschets laten zien!

Het ontwerp van de attractie is gemaakt door Paul Derks, de zoon van oprichter en eigenaar Ton Derks. Paul heeft een eigen ontwerpbureau; Amusementprof. Het Speelcircus is de eerste grote opdracht die wordt uitgevoerd voor Hemelrijk.

Paul Derks hgeeft nog een toelichting op de samenstelling van de attractie(zone):

“We hebben een klimstructuur ontworpen die erg ruim is opgezet. (2 meter breed) Hierdoor kunnen we twee verschillende hindernissen naast elkaar plaatsen, met een verschillende moeilijkheidsgraad. Op deze manier is het uitdagend voor kinderen van verschillende leeftijden (5 tot 12 jaar), maar ook voor hun ouders. Bij BillyBird park staat “Happy Together” altijd centraal. Dit houdt in dat ouders ook mee moeten kunnen spelen.”

“De hindernissen hebben we zoveel mogelijk in het circusthema gehouden, zodat de kinderen het beleven alsof ze bijvoorbeeld acrobaten zijn.”

“Voor de klimstructuur komt een klimvulkaan van vijf meter hoog, met een glijbaan. De vulkaan krijgt de uitstraling van een pistekleed.”

“Verder hebben we er allerlei attributen in verwerkt, zoals: Stelt lopen, evenwichtsbalken, trapezes, wiebelbruggen, kruipbuis, bewegende vloeren, touwlussen, klimnetten, trappen, stapstenen, etc.”

Meer informatie:
www.billybird.nl
www.amusementprof.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *