FNV en Duinrell komen tot overeenstemming over CAO

Maandagavond 15 december jl. heeft de directie van Duinrell tijdens de personeels-kerstborrel aangegeven dat het bedrijf de koers gaat varen van gelijke arbeidsvoorwaarden voor héél Duinrell. Daarmee is een staking tijdens het aankomende kerstspektakel vermeden. De directie gaat de komende dagen in overleg met de ondernemingsraad om afspraken verder uit te werken.

logo_recreatieToepassing cao recreatie
Met het invoeren van gelijke arbeidsvoorwaarden komt Duinrell tegemoet aan een belangrijke eis die FNV Recreatie eerder aan de directie van Duinrell heeft gesteld. FNV Recreatie is al geruime tijd met deze directie in conflict over de toepassing van de cao recreatie. FNV Recreatie is van mening dat de cao recreatie voor al het personeel van Duinrell geldt en niet, zoals Duinrell stelt, de attractieparkmedewerkers uitgezonderd. Medewerkers van het Attractiepark en Camping Duinrell hebben eerder dit jaar aangegeven dat zij deze uitzonderingspositie onwenselijk vinden en hebben FNV Recreatie verzocht hierover met de directie van Duinrell betere afspraken te maken. Tijdens een grote werknemersbijeenkomst in december, georganiseerd door FNV Recreatie, heeft het personeel besloten de directie een ultimatum te stellen. Mocht daar niet vóór een bepaalde datum aan tegemoet zijn gekomen, dan zou er in de kerstvakantie gestaakt worden.

Johan Bijlsma, sectorbestuurder FNV Recreatie zegt blij te zijn met deze doorbraak: “De solidariteit die de medewerkers van Duinrell hebben getoond, zorgt ervoor dat de familieband van en met Duinrell wordt hersteld en zal daardoor in de toekomstig alleen nog maar hechter worden.” Naast het inwilligen van de belangrijkste eis van FNV Recreatie zal ook de OR voortaan bij de implementatie van de functiewaarderingen worden betrokken.

Meer informatie:
FNV Recreatie
Duinrell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *